Att återvinna saker i hemmet...

Vi lever i ett slit och släng samhälle. Där saker byggs för att inte hålla mer än strax efter att garantin gått ut och man får köpa nytt. Att laga saker lönar sig inte såvida du inte kan göra det själv. Det är ju inte riktigt klokt om man tänker på det! Man snackar om miljön hit och miljön dit och så skiter man i kvaliteten för att tjäna pengar i slutändan i allafall... och det är ju de stora företagen som redan är tätta som gör detta! Jag är inte med i green peace men jag bryr mig om miljön, och gör små insatser för att hjälpa till i rätt riktning, vi lagar i stort sett allt här hemma tills det verkligen är trasigt, vi kompostera, odlar, jag byter ut saker i inredningen mot gamalt sparat så man inte springer och köper sånt man redan kanske har hemma undangömt eller så "piffar" jag upp gamla saker med färg, tyg ibland.

Nu är det snart dax att börja så! Jag har märkt att för varje vår blir det fler och mer häftigare odlings krukor, ställ, med lampor och hela konkarongen. Här är mitt lilla återvinningstips till dig! Spara mjölkpaket, eller andra små paket som du vanligen slänger, klipp upp dom så botten på dom blir en kruka med hål i! Det funkar super, har gjort så varje år! Spara även vin flaskor, glasburkar som du kan ha saft och sylt i. Så behöver du inte köpa helt nya. 😉

Jag håller fortfarande på att rensa här hemma i lugnt takt. Har ordnat om köket lite 😊 blev riktigt nöjd!

Och jag har fått mina tapeter nu! Ska bli kul att börja med sovrummet snart! 😀

Ikväll är det mandelmanns på tv kl9 på 4:an och det är en höjdpunkt på veckan! Är så mysigt att bara få sitta och njuta av deras liv och låta sig inspireras!

Ha en go dag 😁

Blivande odlings krukor
Före rensningen
Efter rensningen

creativesam.blogg.se

Jag är en tjej som älskar att hålla på med en massa projekt, allt från trädgården, heminredning, djur och pyssel på alla nivåer. tanken med bloggen är att jag ska dela med mig av det färdiga resultatet och kanske kan jag inspirera andra ;-)

RSS 2.0